pedraviva.org

pedraviva.org és un projecte que vol donar visibilitat a les preocupacions que té la societat mallorquina per qualsevol tema que pugui tenir lloc a l'illa. És una iniciativa desinteressada que neix de la necessitat de protegir i conservar aspectes culturals i identitaris, com també reivindicar drets i donar suport a iniciatives ja existents.

Aquesta pàgina web és la plataforma on pots crear el teu cartell protesta d'una manera senzilla i creativa. Els cartells estan protagonitzats per sis pictogrames que representen personatges històrics de l'illa. Cada un d'ells simbolitzen i defensen un dels sis temes que es proposen: el foner balear representa el territori, la madona mallorquina l'economia, en Ramon Llull la llengua, n'Aurora Picornell la societat del benestar, en Jaume I la cultura, i per últim, l'Arxiduc Lluís Salvador representa el turisme.

Foner Foner
Madona Madona
Ramon Llull Ramon Llull
Aurora Picornell Aurora Picornell
Jaume I Jaume I
Arxiduc Arxiduc

La família de cartells tenen una estructura i estètica senzilla perquè el missatge sigui directe i efectiu. Ho fa gràcies als protagonistes dels cartells, que tenen una estètica simpàtica i actual, com també són coneguts per tots, i per tant, ens fa sentir identificats, i convida a qualsevol persona a participar. Cada tema es diferencia pel color del paper: verd pel territori, el blau per l'economia, el magenta per la llengua, el lila per la societat del benestar, el groc per la cultura, i el gris pel turisme. Hi ha tres opcions de descàrrega: en blanc i negre, en color o la versió digital. Si la teva opció és imprimir en blanc i negre, necessitaràs un paper del color del tema que has triat. Però no et preocupis, el pots trobar a qualsevol papereria. Pots trobar més informació de com fer el teu cartell a l’apartat Ajuda.

El nom del projecte, pedra viva, va ser elegit perquè és el nom que se li dóna a la pedra calcària que s'utilitza per construir amb la tècnica de la paret seca. Aquesta tècnica mil·lenària, s'ha utilitzat des de la prehistòria fins als nostres dies per construir els elements fonamentals de tot el sistema arquitectònic de l'illa i caracteritza el nostre paisatge. A part, la paraula pedra, conceptualment, ens porta als foners, és a dir, el primer element de defensa. També és un material de construcció que ens porta a conceptes com col·lectivitat, resistència i durabilitat. La paraula viva conté conceptes de present i futur, moviment, pensament i inquietud.

El projecte és coherent i contemporani per la situació actual que vivim, on som testimonis d'un canvi de paradigma, i necessitem trobar punts en comú per continuar endavant. La societat està reclamant una manera amable i identitària de poder dur a debat temes que ens preocupen com a societat. Hem de recordar, que d'aquí poc, estarem convocats a participar a diferents eleccions. Per això, és un bon moment per dur endavant aquest projecte, si més no, ens facilita el fet de poder fer tot el que sigui possible per canviar allò del nostre voltat que creim que pot millorar.

I recorda: descarrega, imprimeix i comparteix!