HOLA!

El meu nom és Maria Lliteras Longás i som la creadora de pedraviva.org, artista, dissenyadora gràfica i artanenca. Els meus projectes tracten sobre temes que ens afecten com a societat, plantejant preguntes per així obrir el debat i decidir si volem canviar la nostra situació: massificació, pèrdua d'espais identitaris, models econòmics... Fa temps em va sorgir una pregunta. És possible crear una eina perquè qualsevol persona pugui expressar les seves idees, i comunicar-les d'una manera ràpida, directa i efectiva?

La meva preocupació és la passivitat que moltes vegades ens trobem com a resposta davant situacions que ens afecten a tots. Però, hem de tenir en compte que Mallorca no va sofrir un procés d'industrialització clàssic, sinó que va tenir una ràpida transformació on no va experimentar els moviments obrers característics. És a dir, no tenim molt assumida la cultura de la protesta.

Aquestes són les premisses que varen ser el punt de partida per crear el projecte que s’ha materialitzat en aquesta pàgina web i que ha estat gràcies al micromecenatge. Vaig decidir aquesta via de finançament, perquè té una connexió directa amb pedraviva.org, és a dir, el concepte de col·lectivitat. Vull agrair la confiança i el suport que he tingut dels 31 mecenes que han fet possible aquest projecte. I no em cansaré de dir-ho, moltes gràcies a tots!

Veig necessari una eina com aquesta per trobar punts en comú i crear debats en la nostra societat, sobretot tenint en compte que no queda molt per les pròximes eleccions. En el temps que vivim, és coherent proposar una imatge simpàtica on tothom té cabuda, sense que deixi de tenir serietat ni rigor. Aquest equilibri és la clau del projecte, li dóna la contemporaneïtat que la societat està reclamat, i convida a tothom a participar.

pedraviva.org és una eina gratuïta que està oberta a tothom. És per això que us convit a crear el vostre cartell protesta i expressem les idees i preocupacions que tenim com a societat.

I recorda: descarrega, imprimeix i comparteix!

Maria.